Foodplaza

Laat je pannen maar lekker op de blokhut staan! Want dit jaar is er een ruime keuze aan lekker eten. Niet alleen de puntzak met friet, maar ook ander lekkers is er te verkrijgen. Er komen een aantal kleine cateraars naar Zeewolde afgereisd met de meest verrassende maaltijden, uit bijzondere kramen. Je kunt op ieder moment van de dag wat lekkers halen. En veel gevarieerder dan ooit op de vorige Scout-In’s

beanbrothersBean Brothers

Ondertussen al een oude bekende van de Scout-In. Deze Eindhovense broers kopen hun eigen koffie in op meerdere plekken in de wereld. Uiteraard Fair Trade. Dan branden ze hem naar eigen recept. Er zullen weer vele kilo’s gebrand moeten worden voor de Scout-In. En zoals je niet anders verwacht, mannen met baarden zijn de barista’s. Ze zitten in een groene boogtent op Relax, maar zijn tijdens de activiteiten over de dijk ook te vinden op hun gave Piaggio-brommer. Er zal wel weer een rij komen, maar dat is ook omdat ieder bekertje koffie perfect moet zijn.

www.beanbrothers.nl

Bram’s frites: Frites en stoof

Voor de Scouts uit Rotterdam en omgeving vast een bekende. Bram Ladage met zijn vers gesneden frieten en keuze uit verschillende stoofpotjes van niemand minder dan Herman de Blijker. De porties frites met stoof zijn een maaltijd op zich, maar je kunt ook alleen frites kiezen. Met een sausje uiteraard. Ze komen met een grote zeecontainer waar hun frituur is ingebouwd. Deze staat vlak bij de toegangspoort op Relax.

bramsfrites.nl

danoos

Danoos Grill en Braai; BBQ uit de big smoker.

Jan-Pieter is een echte carnivoor. Van een oude ketel, een bordenwarmer en een expansievat heeft hij een big smoker laten bouwen waar kilo’s pulled porc en spareribs in kunnen. Van een paar oude oliedrums heeft hij snelle bbq’s gemaakt voor de 100%rundvleesburgers. Zorg dat je er op tijd bij bent, anders eet hij alles zelf op. DanoosBBQ kun je vinden op The Scene. En anders gewoon je neus achterna.

danoos.nl

johns kitchenJohn’s Kitchen Pizza’s

John van de Wiel had een Pizzeria op het bekende Stratumseind in Eindhoven. Al jaren lang heeft hij nu een Italiaanse Traiteurszaak in Nuenen. Maar het talent om grote partijen pizza’s bakken is hij nog niet vergeten. Bij John moet het wel allemaal vers zijn. Hij heeft een heilig recept voor deeg en een geheim recept voor tomatensaus. Hij verkoopt zijn pizza’s per punt of hele pizza’s . Het is gewoon lekker.

www.johnskitchen.nl

Indonesia; Indonesische snacks en maaltijden

Rokkie van Indonesia heeft veel kramen en wagens staan op diverse markten. Daar verkoopt hij snacks en maaltijden. Je moet zijn bapoa-broodje eens proeven. Eigenlijk doet Rokkie geen festivals meer, maar de Scout-in vond hij vorige keer zo gezellig, dat hij daar graag een uitzondering voor wil maken.

indonesiaeindhoven.nl

broodjesbusDe Broodjesbus

De meest gestelde vraag over eten is; kun je ook ergens gewoon een broodje krijgen? Ja, dat kan! Maar ook een ongewoon broodje. Peter van de broodjesbus gaat al van ’s morgens vroeg broodjes verkopen. Hele luxe broodjes met Filet American, smos of pittige kip. Maar ook simpele broodjes met een plakje kaas.

debroodjesbus.nl

snackmobiel epeSnackmobiel Epe

Met twee vrolijk beschilderde wagens verkoop de Snackmobiel alles wat je van een snackbar verwacht. Nanda staat met haar wagen in de buurt van het hoofdpodium, omdat ze weet dat jullie ’s avonds laat wel een lekker snackje uit het vet lusten. En als het mooi weer is, neemt ze ook een aanhanger met ijsjes mee. Wie wil dat nu niet?(mooi weer)

snackmobielepe.nl

de pelikaan catering texel on wheelsPelikaan Catering: Texel on wheels

Een echte unieke foodtruck van ons grootste Waddeneiland. Een zilveren streamliner omgebouwd tot een geweldig restaurant. Valerie verkoopt heerlijkheden die ze vanuit Texel heeft meegenomen. Texelse kaasplankjes, Texelse aardappeltje met zeewiermayo, Texelse Weiderunderburgers, Texelse Lamskrokketjes. Net allemaal wat extra’s en wat anders. Ideaal voor een romantisch dinertje voor twee. Of 20.

depelikaancatering.nl/foodtruck

ballenkoningDe Ballenkoning

Alweer een koninklijk bezoek op de Scout-in? Maxima? Nee, veel beter. De ballenkoning komt op bezoek. Over de dijk staat zijn wagen voor tijdens de activiteiten. De ballenkoning serveert de lekkerste gehaktballen van Nederland op een heerlijk vers broodje. En hij heeft meer broodjes met ander beleg.

ballenkoning.com