Infomarkt

De informarkt is dé plek waar jij op 23 september moet zijn om helemaal geüpdatet te worden over wat er speelt binnen Scouting Nederland. Met meer dan 50 stands is dit de grootste Scout-Infomarkt ooit! Die kan je dus niet overslaan. Kom hier alles te weten over bijvoorbeeld de Wereld Jamboree in 2019, Nawaka 2018, Intercamp, de Haarlem Jamborette en nog veel meer grote events. Ook kan je hier terecht voor informatie over bijvoorbeeld Kandersteg International Scout Centre, de permanente mini jamboree in Zwitserland.

Voor alle speltakken, van bevers tot roverscouts zijn er specialisten aanwezig op de infomarkt die al jouw vragen over deze speltakken kunnen beantwoorden en je graag vertellen over de laatste ontwikkelingen die belangrijk zijn voor jouw speltak. Extra uitdagend, volg een zeilles naast de kraam van waterscouting of laat je uitdagen in de flight simulator bij de kraam van luchtscouting. Wil je ontdekken hoe jij je als scout verder kan ontwikkelen? Ook dan ben je bij de infomarkt aan het juiste adres. Met stands van onder andere Gilwell, Scouting Academy en het Programma Scouting Talent (PST) kan je hier een berg informatie verzamelen die jou verder kan helpen te ontwikkelen als scout.

Vergeet niet de stands van de Programmagroep Spel op de infomarkt te checken. Met de strippenkaart die je bij de ingang krijgt, weet je zeker dat je alle nieuwe producten hebt gezien én maak je kans op een te gekke gadget!

Ook buiten Nederland kan je als scout de wereld in trekken en ontdekken dat Scouting nog zoveel meer is. Kom op de infomarkt alles te weten over partnerships tussen Nederlandse scouts en Girl Guidinggroepen in Zuid-Afrika en Swaziland.

#Scouting2025

Hoe ziet Scouting er in 2025 uit? Scouting Nederland is de afgelopen jaren druk bezig geweest om samen met scouts uit heel Nederland de toekomstvisie voor 2025 op te stellen. De infomarkt is de perfecte plek om hier meer over te leren en om er bijvoorbeeld achter te komen wat de toekomstvisie betekent voor jouw lokale groep. Je hebt hier ook de mogelijkheid om je ideeën hierover nog verder uit te wisselen. Meer informatie over het project #Scouting2025 is hier te vinden.